Основна школа
"II шумадијски одред"
Инстаграм страница школе
   Инстаграм страница школе

   Јединствени, иновативни, креативни ...

   Ученичка задруга

   Учење кроз креативне радионице

   ЗНАЊЕ ЗНА БУДУЋНОСТ

   У оквиру програма подршке образовању младих “Знање зна будућност 2021”, компанија ДИС из Крњева је у априлу 2021. отворила конкурс за донације пројектима који се тичу деце и младих.

   Наша школа је за конкурс послала пројекат “Вежбањем до здравог живота”, који је обухватао формирање вежбаонице на отвореном. Циљ пројекта је био да се надомести недостатак фискултурне сале тако што ће се у школском дворишту у Марковцу поставити справе за вежбање. Конкурсна комисија је у августу одабрала наш пројекат, донирала нам неопходна средства и у дворишту су постаављене три справе за вежбање.

   Постављене справе се већ користе за потребе часова физичког и здравственог васпитања, а користе их и млади спортисти и мештани Марковца.

   ШКОЛСКА СЛАВА СВЕТИ САВА

   Поштоване колегинице и колеге, уважени родитељи,  драги ђаци,  срећна школска слава  Свети Сава.

   Чувам те

   Јавне набавке

   МЕЂУНАРОДНИ ДАН ТОЛЕРАНЦИЈЕ

   У сусрет Међународном дану толеранције, реализовали смо низ радионица, како у матичној, тако и у подручним школама. Све, у сарадњи Ђачког парламента, Тима за заштиту од насиља, злостављања и занемаривања и педагога школе. Посебну захвалност изражавамо ученицама које су се потрудиле да буду на врхунцу свог задатка💐

   ДЕЧИЈА НЕДЕЉА 

   Као и претходних година, ОШ "II шумадијски одред" је и ове године разнолико и веома богато обележила Дечију недељу ученичким активностима. Слоган овогодишње Дечије недење је "Дете је дете да га волите и разумете".

   Ученици су показали своје ликовно умеће осликававши плато испред школа. Чланови Ученичког парламента су поново показали своју хуманост на делу организовавши и прикупивши помоћ за своје вршњаке у виду школског прибора. Затим су организоване радионице где су се ученици упознали са својим правима и обавезама, а након тога израдили и своје заставице са правима деце. Здружено са учитељима показали су своје умеће у прављењу воћне салата, како би промовисали значај здраве исхране и здраво се засладили. Ученици су имали прилику да и овог пута прикажу своју предуземљивост тако што су продавала џем који су пре тога заједно са својим учитељима и наставницима правили у оквиру обогаћеног једносменског рада. Организован је и маскенбал где је до изражаја дошла машта, оригиналност и креативност како ученика, тако и запослених у школи. Ученици за најбољу маску добили су и пригодне награде. За крај Дечије недеље, одржан је тематски дан "Алиса у земљи чуда" у коме су учествовали сви ученици, учитељи, наставници, помоћни радници.

   ПАНЕЛ МЛАДИХ САВЕТНИКА ЗАШТИТНИКА ГРАЂАНА

   ЕДУКАТИВНИ ФИЛМ ЗА УЧЕНИКЕ

    ПРАВИЛА ПОНАШАЊА ТОКОМ ПАНДЕМИЈЕ

       

   Обавештавамо Вас да је у сарадњи Министарства здравља, Министарства просвете, науке и технолошког развоја, Института за јавно здравље "Др Милан Јовановић Батут", Светске здравствене организације и УНИЦЕФ-а, припремљен видео материјал (филм) намењен ученицима основних и средњих школа са кључним препорукама за безбедан боравак у школи.

   Филм се може преузети на линку: https://drive.google.com/file/d/1cXN5iYdrIt-a0fgC9MRU-CZsSrY8zbxJ/view

    

   Желимо вам срећан полазак у школу!

    ПРАВИЛА ПОНАШАЊА ТОКОМ ПАНДЕМИЈЕ

       

   Поштовани ученици, родитељи и наставници,

   у циљу што ефикасније превенције ширења вируса COVID-19, неопходно је да се придржавамо наведених препорука Министарства просвете.

    

   Желимо вам срећан полазак у школу!