Основна школа
"II шумадијски одред"
Инстаграм страница школе
   Инстаграм страница школе

   Јединствени, иновативни, креативни ...

   Заједничком идејом наставника из ОШ "Други шумадијски одред" из Марковца ИО Ракинац  и ОУ" Крсте Петков Мисирков" из Радовиша  реализован је међународни пројекат  на тему "Наше народно стваралаштво - наш понос". 

   У пројекту су учествовали ученици од првог до четвртог разреда са учитељицама Виолетом Милосављевић и Славицом Богосављевић ОШ "Други шумадијски одред" Марковац ИО Ракинац и ученици четвртог разреда ОУ "Крсте Петков Мисирков" из Радовиша са учитељицом Светланом Цаповом. Циљ пројекта је био да се ученици упознају са народним стваралаштвом једне и друге земље, да се настава реализује на један нов начин и упознају са другарима из друге земље и примени дигиталне техологије у настави.

   Пројекат је трајао од фебруара месеца до маја. Реализован је кроз  четири онлајн часа преко ЗООМ платформе и сваки је имао различиту тематику: Да се упознамо, Народе игре, Народне умотворине и Старе дечје игре.

   Дана 11.6.2023. у Александровцу, одржано је централно сабрање ученика, родитеља, наставника. Наиме, благословом преосвећеног епископа пожаревачко-браничевског Г. Игнатија, ЦЕКОР и Савез  Православних жена расписали су литерарно - мултимедијални - ликовни конкурс на тему "Православни одговор на еколошку кризу".
   Учешће је узело 153 ученика, подељених у 4 категорије. У другој категорији, седмо место је освојио Павле Ђорђевић 3-2. У трећој категорији прво место је освојила Лена Нешковић 7-2, друго место Љубиша Костић 7-2, сви из Новог Села. Честитамо ученицима на постигнутим резултатима и добро гајеним талентима!