Основна школа
"II шумадијски одред"
Инстаграм страница школе
   Инстаграм страница школе

   "Светиње мога краја"

    

   У оквиру црквене славе Св.Вартоломеја и Варнаве, организована је изложба "Светиње мога краја". Награђени су радови ученица: Јелена Ђорђевић 8-2, Марија Стојанац 5-2 и Нина Николић 5-2.

   "Вера и еколошка етика као одговор на загађену средину и климатске промене"

    

   Литерарно-ликовни-мултимедијални конкурс на тему "Вера и еколошка етика као одговор на загађену средину и климатске промене". Вања Јелић 8-1 прво место за ликовни рад, Милица Ђорђевић друго место за литерарно рад.

   "Православни одговор на еколошку кризу"

    

   Дана 11.6.2023. у Александровцу, одржано је централно сабрање ученика, родитеља, наставника. Наиме, благословом преосвећеног епископа пожаревачко-браничевског Г. Игнатија, ЦЕКОР и Савез  Православних жена расписали су литерарно- мултимедијални - ликовни конкурс на тему "Православни одговор на еколошку кризу".
   Учешће је узело 153 ученика, подељених у 4 категорије. У другој категорији, седмо место је освојио Павле Ђорђевић 3-2. У трећој категорији прво место је освојила Лена Нешковић 7-2, друго место Љубиша Костић 7-2, сви из Новог Села. Честитамо ученицима на постигнутим резултатима и добро гајеним талентима!