Основна школа
"II шумадијски одред"

Међународни пројекат "Наше народно стваралаштво - наш понос"

Заједничком идејом наставника из ОШ "Други шумадијски одред" из Марковца ИО Ракинац  и ОУ " Крсте Петков Мисирков" из Радовиша  реализован је међународни пројекат  на тему "Наше народно стваралаштво - наш понос".

Пројекат је подржан од стране директора, Саше Станојевића  и Гордане Здравковске.

У пројекту су учествовали ученици од првог до четвртог разреда са учитељицама Виолетом Милосављевић и Славицом Богосављевић ОШ "Други шумадијски одред" Марковац ИО Ракинац и ученици четвртог разреда ОУ "Крсте Петков Мисирков" из Радовиша са учитељицом Светланом Цаповом.

Циљ пројекта је био да се ученици упознају са народним стваралаштвом једне и друге земље, да се настава реализује на један нов начин и упознају са другарима из друге земље и примени дигиталне техологије у настави.

Пројекат је трајао од фебруара месеца до маја. Реализован је кроз  4 онлајн часа преко ЗООМ платформе и сваки је имао различиту тематику:

  • Да се упознамо

  • Народе игре

  • Народне умотворине

  • Старе дечје игре

Ученици су са радошћу чекали онлине сусрет са другарами и за сваки час су се темељно припремали. Овај начин рада им се свидео али су изразили жељу да другови из Северне Македоније из Радовиша дођу код нас у посету.

 

Извештај сачиниле:

Славица Богосаљевић, проф.разр.наставе

Виолета Милосвљевић, проф.разр.наставе, педагошки саветник