Основна школа
"II шумадијски одред"

   Међународни пројекат "Наше народно стваралаштво - наш понос"

   Заједничком идејом наставника из ОШ "Други шумадијски одред" из Марковца ИО Ракинац  и ОУ " Крсте Петков Мисирков" из Радовиша  реализован је међународни пројекат  на тему "Наше народно стваралаштво - наш понос".

   Пројекат је подржан од стране директора, Саше Станојевића  и Гордане Здравковске.

   У пројекту су учествовали ученици од првог до четвртог разреда са учитељицама Виолетом Милосављевић и Славицом Богосављевић ОШ "Други шумадијски одред" Марковац ИО Ракинац и ученици четвртог разреда ОУ "Крсте Петков Мисирков" из Радовиша са учитељицом Светланом Цаповом.

   Циљ пројекта је био да се ученици упознају са народним стваралаштвом једне и друге земље, да се настава реализује на један нов начин и упознају са другарима из друге земље и примени дигиталне техологије у настави.

   Пројекат је трајао од фебруара месеца до маја. Реализован је кроз  4 онлајн часа преко ЗООМ платформе и сваки је имао различиту тематику:

   • Да се упознамо

   • Народе игре

   • Народне умотворине

   • Старе дечје игре

   Ученици су са радошћу чекали онлине сусрет са другарами и за сваки час су се темељно припремали. Овај начин рада им се свидео али су изразили жељу да другови из Северне Македоније из Радовиша дођу код нас у посету.

    

   Извештај сачиниле:

   Славица Богосаљевић, проф.разр.наставе

   Виолета Милосвљевић, проф.разр.наставе, педагошки саветник