Основна школа
"II шумадијски одред"

   НОВОГОДИШЊЕ РАДОСТИ

   Сјај новогодишњих радости у нашој школи већ неколико дана уназад светлуца у радосним дечјим очима.

   Време празника и зимског распуста увек обрадује наше ученике након помало заморног учења пред крај полугодишта. Највише радости су показали наши најмлађи ученици, а ни старији нису избегавали активности којима су показали на шта их све асоцирају новогодишњи празници.

   У издвојеном одељењу у Новом Селу, 29.12.2022. ученици нижих разреда су са својим учитељицама, Соњом, Бојаном и Љубинком, припремили новогодишњу приредбу пред публиком коју су чинили ученички родитељи, наставници, директор школе и председник МЗ Ново Село. Деда Мраз из представе је изазвао највише осмеха, а највише симпатија однеле су најмлађе девојчице предшколске групе из Новог Села. Сва деца учесници у приредби су добила пакетиће које је обезбедила МЗ Ново Село.

   У школском дворишту су, захваљујући сунчаном дану, задругари Веселог основца организовали Новогодишњи базар, на којем су посетиоци могли да виде и купе рукотворине наших ученика. Ученици су продали велики број новогодишњих украса, венчића, Божићног жита и тиме оправдали рад ученичке задруге и уједно обрадовали своје родитеље и остале мештане.

   Новогодишња изложба је организована истога дана и у Марковцу, у школској библиотеци, где су мештани такође куповали производе ђачких руку.

   У издвојеном одељењу у Ракинцу, такође је организована Новогодиушња продаја задругарских продуката, при којој су се најмлађи ученици највише забавили.

   Био је ово један светлуцави дан у нашој школи који нас испраћа на зимски распуст, да се сви скупа одморимо, па да након распуста кренемо у нове авантуре.

    

   Новогодишња изложба у школској библиотеци

    

    

   У школској библиотеци смо током последње недеље децембра организовали новогодишњу изложбу. Изложба је била комбинована са радионицама тако да су сви заинтересовани ученици могли и сами да направе: новогодишњи украс, икебану, честитку – који би по довршетку били постављани у изложбени простор. Сама изложба је била продајног карактера, а о продаји су водиле рачуна ученице петог разреда које су укључене у рад Ученичке задруге. Изложба је била веома посећена од стране ученика а поједини разреди су долазили и организовано. На изложби су могле да се купе саксије са проклијалим житом, осликане зимским мотивима, новогодишњи патуљци и гноми,  направљени од вунице, шишарки и тканина, икебане од природних гранчица јеле и сребрне смреке, украсне флаше, теглице и кутије, у декупаж техници, медаљони са мотивима биљака (настали техником одливања глинених плоча у гипсу, осликани и прелакирани), новогодишње честитке, украси, ирваси и пахуљице, врећице лаванде...

    

   Новогодишња изложба у школском дворишту у Новом Селу

    

   Последње недеље децембра 2022.год.у Новом Селу одржана је новогодишња продајна изложба радова. Циљ изложбе је био да се представи рад секције "Дечје стваралаштво" и побољшају предузетничке компетенције код ученика. На изложби су се нашле новогодишње и божићне икебане, свећњаци, јелке од папира и рециклираног материјала, украси за јелку, лизалице у облику ирваса, декупаж корпице,теглице, флаше и божићно жито. 30. децембра наши радови су продавани на станду ученичке задруге "Весели основац" у В.Плани. Посећеност и продаја на штанду  је била одлична. Добили смо похвале и подршку да наставимо са трудом и радом, а уједно и да задржимо препознатљив квалитет.