Основна школа
"II шумадијски одред"
Инстаграм страница школе

Традиционална посета Радовишу - побратимство двеју школа кроз дружење и заједничке пројекте

Могло би се рећи да наше узвратне посете са школом ''Крсте Петков Мисирков'' сада већ попримају традиционални карактер. Сваке године за Дан школе представници наше школе са групом ученика посећују овај пријатни, гостољубиви град у Северној Македонији, а представници школе ''Крсте Петков Мисирков'' долазе нама у посету са својим ученицима, крајем маја месеца, да заједно прослаимо Дан наше школе.

 

Ове године су наставници заједно са диектором Сашом Станојевићем и групом ученика провели три дана у Радовишу.

 

У оквиру тродневне посете, обишли су манастир св.Ђорђа у Ораовици, у близини Радовиша. Ишли су у обилазак самог града. Деца су била  смештена код својих вршњака и на тај начин су  разменили искуства, упознавали се међусобно и дружили.

 

За директора наше школе и наставнике уприличена је посета општини Радовиш, где их је дочекао градоначелник Ацо Ристов. На састанку је разговарано о даљој сарадњи двеју школа и могућностима за даље пројекте и активности у интересу обе школе и побратимских општина Радовиш и Велика Плана. Већ  четири године се реализује онлајн настава у облику корелације између наших школа. Ове школске године тема за заједничку реализацију  часова је Наше народно стваралаштво, проширена на подтему Пут културе и идентитета, за чију ће се реализацију побринути наставници предметне наставе, поред учитеља који су већ реализовали часове са овом темом.

 

Другог дана посете су наставници ишли у посету колегама у школи, како би разменили искуства у непосредном раду, а увече на свечану академију, где су се сви присутни кроз представу упознали са животом и делима Крста Петкова Мисиркова. Трећег дана је било надигравање у фудбалу и одбојци, ликовна колонија и литерарни конкурс, а све у част "патрона" школе. На крају је приређен коктел за све, након чега су се вратили богатији за знање, искуство, пријатеље.

 

Проф. српског језика и књижевности Бојана Голубовић