Основна школа
"II шумадијски одред"
Инстаграм страница школе
   Инстаграм страница школе

   Школска 2022/23. година

   Пројекат "Новац"

   У складу са концепцијом нових основа програма Године узлета заједничким живљењем деце предшколског узраста и васпитачице у групи је настала тема за први пројекат Новац. Провокација деци биле су старе новчанице. Истраживали су све о новцу, како је настао први новац, шта се користило за мере вредности пре него што су настале прве новчанице, како се зову људи који сакупљају стари новац,......и тако се припремили за учешће на Јесењој авантури са изложбено продајним штандом што је за децу било једно велико уживање посебно зато што су давали интервју за телевизију.

   Фестивал дечијих игара

   Група Година пред полазак у школу "Лептирић", издвојеног одељења у Ракинцу, остварила је сарадњу са Основном школом "Вук Караџић" из Крњева и са њиховом децом групе Година пред полазак у школу. Заједничким снагама, дечјом сарадњом и сарадњом две васпитачице настала је плесна кореографија Дечји вртлог са којом су наступали на Међународном Фестивалу традиционалних игара и модерног плеса у Пожаревцу 25.маја. На истом освојили су 3. место.

   Чему служи слово

   Деца групе Година пред полазак у школу са својом васпитачицом реализовали су и истраживали кроз пројекат "Чему служи слово". Током пројекта развијали су сарадњу са породицом и креирали говорне игре и дидактичка средства која имају функцију у развијању и побољшању говора код деце.