Основна школа
"II шумадијски одред"
Инстаграм страница школе

ЈЕСЕЊА АВАНТУРА, НОВО СЕЛО , 7.10.2022.

Манифестација ''Јесења авантура'' ове године је имала посебну драж: дуго ишчекивана, јер се због епидемије није одржавала претходних година, ове године је обећавала мноштво активности, радионица, представа и производа ученичке задруге ''Весели основац'', као и резултата рада пилот-програма ''Обогаћени једносменски рад''.

 

Школска управа на челу са начелником Велишом Јоксимовићем организовала је Другу смотру Обогаћеног једносменског рада у издвојеном одељењу у Новом Селу, па су Јесења авантура и Смотра реализоване истовремено 7.10.2022. На смотри је учествовало 20 школа Подунавског округа које реализују програме ОЈР, а Јесењу авантуру су посетиле још и школе са територије општине Велика Плана, из Велике Плане, Лозовика и Старог Села.

 

Представници школске управе најпре су представили Приручник за реализацију Обогаћеног једносменског рада, а затим су примере добре праксе представиле још 4 школе, међу којима се нашла и наша школа. Након презентација, гости су представили своје продукте рада и имали прилике да погледају реализацију радионица наших наставника и учитеља. Као и претходних година, и ове године нас је послужило лепо време, па су радионице извођене и напољу, у школском дворишту, али и у учионицама, где је било потребно прилагодити амбијент и користити информационе технологије у радионицама.

 

Реализатори активности Обогаћеног једносменског рада наше школе приказали су 9 радионица, спортске игре и једну позоришну представу. Манифестацију су додатно улепшали и чланови ''Дечјег клуба'' при Културном центру из Марковца, који су на отвореном извели камишибаи представу, кинеску народну бајку ''Чаробна кичица''.

 

Највише смеха однела је представа ''Еро с онога свијета'', а највећу посећеност имала је радионица ''Маштамо и стварамо'' која је реализована у ''Веселој фарми''. Питоме животиње са фарме стекле су мноштво нових пријатеља међу свим ученицима школа које су нас посетиле.

 

Манифестација је трајала до 13 часова. Послужење за децу припремали су чланови задруге, као и ученички родитељи. За госте наставнике из поменутих 20 школа уприличен је пригодан ручак након завршетка Смотре. Манифестација је реализована уз велики труд свих запослених у нашој школи: управе школе, наставног и ненаставног особља и уз подршку локалне самоуправе – МЗ Ново Село и Општине Велика Плана.

 

Према речима наших гостију, ова авантура ће се дуго памтити и већ се нестрпљиво очекује следећа.

 

Тим за праћење активности Обогаћеног једносменског рада